Sea salt

 
 
Jag har aldrig varit något stort fan av choklad. Men nu när jag börjat träna å försöker leva lite hälsosammare så har jag hittat en ny favorit - Lindt mörka choklad, så otroligt god!! Framförallt smakerna sea salt, chili och jordgubb. När sötsuget smyger fram på kvällen så är det perfekt att ta en eller två bitar tillsammans med en kopp te.
 
Nu har jag även testat te+mörk choklad-kombinationen när jag pluggar - och det gick alldeles utmärkt ;-) Salt eller chili var ingenting som jag trodde skulle vara gott i choklad - men tack vare mina pluggkompisar har de nu blivit mina nya favoriter! 

Höstmys

 
Efter en aktiv dag kryper jag nu ner i soffan framför tvn med lite tända ljus och en bit choklad. Känner redan av tröttheten i armarna och i benen som fått ett ordentligt pass idag!! Det är så himla kul att jag har börjat träna igen - utan att ha värk i benhinnorna. Löpning är en träningsform som jag får ägna mig åt lite då och då helt enkelt. Det styrker ju egentligen det som alla träningsexperter pratar om - varierad träning är det bästa för kroppen.
 
Imorgon blir det spinning och CX på kvällen, så på förmiddagen/ eftermiddagen ska jag bara ta det lugnt och läsa lite i skolböckerna, laga mat och kanske baka något gott :-) 

Tvåtusentolv

 

Fuck cancer

 
 
Citerar Kristian Gidlund: "Min frånvaro här är en hemkomst någon annanstans"

Endorfiner gör oss lyckliga

 
Lyxen att få planera sin dag precis som man vill. Vi har bara egenarbete i skolan, hade nästan glömt hur skönt det är... Har precis kommit hem från ett 45 minuters-pass som innehöll styrka och rörlighet. Perfekt för min stela kropp och mina otroligt svaga armar, starkare ska de bli!. Sen ikväll blir det Tabata, tänk vilka mängder endorfiner som kroppen kommer tillverka idag ;-) Kommer somna gott ikväll svävande på några moln :-) 
 
Nu ska jag äta lunch, teriyakikyckling och quinoa blir det på menyn idag (sååå himla gott). När man är student får man göra storkok när man lagar mat, så idag blir det tredje dagen jag äter teriyakikyckling, en himla tur att det är gott! Jag gjorde en gryta på korv och bönor förra veckan, och den åt jag i fem dagar - kan ju tala om att det dröjer x antal månader innan jag gör den grytan igen, haha! (Har dessutom två matlådor av den i frysen.. )

50-årsfirande

Om 16 dagar fyller pappa 50 år, och om 12 dagar åker hela familjen + Viktor + mormor och morfar till Gran Canaria för att njuta av sol, värme, god mat, lugna dagar och givetvis - fira 50-åringen :-) ÅH vad jag längtar - resan hade inte kunnat vara mer lägligt än nu. Vi ska bo på ett stort hotell med all inclusive och bara 100 meter från stranden. Ser fram emot att ligga i en solstol och läsa en bra bok, äta mycket grönsaker och frukt och ta en löptur innan frukosten för att bada i havet efteråt! Livskvalitet...
 

Vi bokade resan för flera månader sedan, men då var det tänkt att vi skulle åka till Egypten. Men alla resor blev ju inställda dit på grund av oroligheterna i landet, därför åker vi till Gran Canaria istället. Nedan har jag laddat upp lite bilder från min och Hannas resa till Egypten förra vintern. 

 
 
 

Lugnet

 
Nu kan jag äntligen lämna praktiken, pendlingen och hemtentan bakom mig. Aldrig trodde jag att 5 veckors praktik skulle vara så tufft som det faktiskt har varit, mitt träningskort som jag skaffade i början av praktiken har fungerat som en avslappningsstund med mig själv, trots mycket svett - och nästan tårar ;-) Spinning 2-3 gånger i veckan och CX, intervallstyrka utöver konditionsträningen - bra kombo! 
 
Igår fick jag reda på mitt resultat av hemtentamen som jag lämnade in i lördags. Läraren hade skrämt upp oss innan praktiken att i stort sätt alla studenter som går ut första perioden på praktiken får underkänt och därför måste komplettera, därför har man en extra chans på sig att ändra det som man gjorde fel. Men jag klarade tentan, med högsta betyg. Trodde inte man kunde få VG - jag hade ju bara fokuserat på att bli godkänd!! Efter att jag fick reda på resultatet så fick jag en sprängande huvudvärk - ÄNLIGEN kan jag lämna dessa veckor bakom mig och istället fokusera på de två vårdvetenskapliga kurser som är kvar av denna terminen.  

Höst

 
Denna helgen har varit helt perfekt, inte behövs göra någonting mer än det jag verkligen vill göra. Jag har alltid haft någonting att göra de fem helgerna som är bakom oss, fyra av de fem helgerna har jag jobbat och en annan helg var vi på Öland. Så nu behövde jag en helg här hemma i Växjö
 
 Jag har tittat på serier, varit på bio, tränat och gått promenader. Idag gick jag med Hanna i färgglada bokhultet :-) Åh vad jag längtar till praktiken är över - då jag blir en människa igen. Nu känner jag mig som ett levande spöke de flesta dagar, och om jag inte hade tränat så hade jag somnat i soffan direkt när jag kommer hem efter ett arbetspass... 
 
Nu för tiden går jag och lägger mig klockan 21, jag brukar vara trött vid den tiden. Och ikväll är jag faktiskt jättetrött i kroppen efter en lång promenad i skogen, lite plugg och en timmes spinning nu på kvällen, så jag tror att jag snart kryper ner i sängen för att titta på en serie som jag börjat följa :) Det är något speciellt med tv-serier och hösten!! :)
 
 
 

Inga konstigheter

 
Efter en lång promenad i Bokhultet cyklade jag å Hanna till Willys för att handla ingredienser till två maträtter: Morotssoppa och korvstroganoff. Jag vinglade hem på min rullande häst med en påse på varje styre och cykelkorgen full med morötter å krossade tomater :-) Jag ser inte fram emot den dagen då korgen kommer falla ner i backen eller då kassarna går sönder på grund av tynglagen...